Znacie ten indyjski napój na bazie jogurtu? Jest banalny w przygotowaniu, składa się jedynie z trzech składników i działa bardzo orzeźwiająco, zwłaszcza w tak ciepłe i słoneczne dni, ja te ostatnio (przynajmniej w moim mieście 💥💥💥). Jednym ze składników jest miód, dlatego napój odpowiedni jest dla dzieci, które mają co najmniej roczek. Oryginalny przepis jest nieco bardziej wyrafinowany, ponieważ zawiera jeszcze kardamon, ale u nas jak zawsze - prosto i smacznie. Zapraszam na przepis!
Przepis na domowe mango lassi
Składniki:
*na 1 porcję
1 mango
150 g jogurtu
1 łyżeczka miod
opcjonalnie: wiórki kokosowe do posypania
Przygotowanie:
1. Umyte mango obrać i pokroić na mniejsze części (bez pestki).
2. Części mango umieścić w kielichu do blendowania razem z jogurtem i miodem.
3. Zblendować wszystko razem na gładką masę
Możesz posypać napój wiórkami kokosowymi.
Smacznego!💥
Brak komentarzy