Obsługiwane przez usługę Blogger.

Bezglutenowy sernik kokosowy

sernik o smaku kokosowym
Jak co weekend, razem z Natalią zapraszamy na coś słodkiego, a bez cukru. Dzisiaj proponujemy błyskawiczny i prosty sernik kokosowy. Spokojnie możecie przygotować go, kiedy potrzebujecie "coś na szybko". Sernik bez cukru, więc śmiało częstujemy nasze maluchy. Autorem przepisu jest Natalia, a autorem dekoracji i kompozycji na zdjęciu (tak - chodzi głównie o tą mandarynkę na czubku ) jest Jej córa, Sasza, lat 2. Prawda, że mają talent Dziewczyny? Zapraszam na przepis.

sernik na szybko

Składniki:
*ciasto:
2 banany
1 jajko
1 łyżka karobu (można użyć kakao)
1 łyżka syropu klonowego
5 łyżek mąki kokosowej
*masa:
400 g twarogu (u nas ser z wiaderka)
3 jajka
4 łyżki syropu klonowego
20 g oleju kokosowego (płynnego)
50 g kokosowych wiórek

Przygotowanie:
*ciasto:
1. Banany, jajko, karob, syrop kokosowy zblenduj na gładką masę za pomocą blendera.
2. Do masy dodać mąkę kokosową i zmiksować dokładnie (możesz wymieszać łyżką).
3. Formę (u nas 24 cm) wyścielić papierem do pieczenia i przelać masę.
*masa:
1. Wszystkie składniki na masę zblendować na gładką masę za pomocą blendera.
2. Uzyskaną masę przelać na poprzednią masę w formie i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 50 minut.
4. Zajadać jak już ostygnie!

Smacznego!!!! 💗

prosty sernik

kokosowy cheesecake

Brak komentarzy