Obsługiwane przez usługę Blogger.

Muffiny cytrynowe

Muffiny cytrynowe, a właściwie muffiny BARDZO cytrynowe to przepis Natalii. Jej babeczki cytrynowe prezentują się genialnie, a także wspaniale smakują. Można je bardzo ładnie ozdobić i wykorzystać jako zdrową przekąskę na imprezę dla dzieci, również na roczek, ponieważ w przepisie nie ma cukru. Mamom posmakują także do kawy czy herbatki. Nasze dzieci się zajadały, dlatego w Ich i naszym imieniu - polecamy spróbować. Przepis we wpisie.


Składniki:
380 g kefiru
4 jajka
1 cytryna
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
250 g mąki (u mnie pół na pół mąka pszenna pełnoziarnista i kukurydziana)
- 2 łyżki miodu lub innego słodziwa

Przygotowanie:
1. Kefir, jajka, startą skórkę i sok wyciśnięty z cytryny oraz sodę, mąkę i słodziwo (np. miód) dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki do uzyskania jednorodnej masy..
2. Masę przelewamy do foremek na muffiny i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 40 minut.

Moje foremki są duże, więc u mnie wyszło 12 babeczek.

Smacznego! 💛
N.



Brak komentarzy