Obsługiwane przez usługę Blogger.

Kotlety z kaszą jaglaną i brokułami

No dobra... przyznaję się... Moje kotlety jaglane nie powinny w ogóle wylądować na blogu, bo je spaliłam 🙈🙉🙊. A wszystko przez to, że mój W budził się co 10 minut, więc ja biegałam między kuchenką, a sypialnią. Jednak będę odważna i podzielę się przepisem, ponieważ to fajny pomysł na szybki obiad dla dzieci. Nie sugerujcie się zdjęciem, są smaczne i nie muszą być wcale spalone. 😀

Składniki:
1 jajko
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (1 szklanka po ugotowaniu)
1/2 brokuła
2 łyżki panieru z ciecierzycy (może być też bułka tarta)

Przygotowanie:
1. Brokuła i kaszę gotujemy do miękkości.
2.Brokuła po ugotowaniu rozdrabniamy widelcem na małe kawałeczki (różyczki brokuła).
3. Kaszę, brokuła, panier i jajko umieszczamy w jednym naczyniu i dokładnie ze sobą mieszamy.
4. Z masy formujemy małe kolki (połowa naszej pięści) i spłaszczamy je lekko formując kotlety.
5. Kotlety smażymy na patelni z powłoką anty-adhezyjną bez tłuszczu lub na odrobinie tłuszczu roślinnego (olej kokosowy, rzepakowy lub inny) na standardowej patelni. Smażymy z obydwu stron po ok.3-4 minuty.

Smacznego obiadku 💝

Brak komentarzy