Obsługiwane przez usługę Blogger.

Pasta jajeczna z rybą dla dzieci

Mam nieoparte wrażenie, że zbyt rzadko jadam rybę. Lubię rybę. Moje dziecko też lubi rybę, dlatego postanowiłam, że zostanie ona częstszym bywalcem na naszym stole. Internet oraz bardziej doświadczone koleżanki szybko zweryfikowały moją dotychczasową wiedzę o połączeniu rybka na stole + głodne małe dziecko. Zmierzam do tego, że zgodnie z moją wiedzą nie zaleca się podawania małym dzieciom ryby wędzonej. Dlatego mojemu W przyrządziłam pastę jajeczną z rybą gotowaną na parze. Dla mnie nie były to żadne pyszności, ponieważ jestem przyzwyczajona do pasty z rybą wędzoną, jednak mój W zajadał pastę ze smakiem. Dlatego w tym wpisie dzielę się z Wami przepisem na pastę rybną z jajkiem dla dzieci.

Składniki:
100 g fileta rybnego
2 jajka
1 serek apetina naturalna
1 łyżka szczypiorku

Przygotowanie:
1. Rybę ugotować na parze. Upewnić się, że nie ma ości. Następnie bardzo drobno pokroić.
2. Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek.
3. Szczypiorek bardzo drobno posiekać.
4. Wszystkie powyższe składniki umieścić w jednym naczyniu razem z serkiem. Dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać.

U nas pasta wjechała na stół na chlebku. Myślę, że Maluchy mogą też śmiało zajadać ją prosto z miseczki, bez żadnych dodatków.


Brak komentarzy