Obsługiwane przez usługę Blogger.

Budyń jaglany


Nie wiem jakie jest Wasze podejście do tematu żywności typu "instant", ale ja po prostu nie lubię. Nie lubię bo jestem przekonana, że proszek, do którego wystarczy dodać wodę, żeby uzyskać pyszny budyń, nie może być niczym dobrym i zdrowym. Nie korzystając więc z produktów "instant" musiałam znaleźć równie szybką i prostą alternatywę dla domowego budyniu, który przecież dzieci uwielbiają. Dlatego dziś zaserwuję Wiktorkowi bananowy budyń jaglany. W tym wpisie dzielę się z Wami przepisem. Nam smakuje.

Składniki: 
*na 2 małe porcje lub 1 dużą 👯
1 szklanka mleka roślinnego (ja akurat dałam ryżowe)
1 szklanka wody
2 łyżki kaszy jaglanej
1 banan

Przepis:
1. Banana obrać i pokroić na małe kawałki.
2. W garnku umieścić wszystkie składniki: wodę, mleko, pokrojonego banana, kaszę jaglaną.
3. Zagotować. Od momentu wrzenia gotować jeszcze przez 20 minut, co jakiś czas mieszając. Uwaga! 👮👮👮Nie zapominajcie o mieszaniu - mleko z kaszą bardzo łatwo się przypala!
4. Korzystając z blendera zblendować naszą masę bydyniową na gładko.

Ja dodałam jeszcze bezcukrowy mus malinkowy, który doskonale kontrastuje ze słodkim bananem.

Smacznego!
 

Brak komentarzy