Obsługiwane przez usługę Blogger.

Pasta z suszonych pomidorów

 
Po przepisie na rybkę w sosie z suszonych pomidorów, zostało mi ich jeszcze sporo w słoiku. Dlatego następnego dnia przygotowałam pyszną pastę z suszonych pomidorów i świeżej bazylii. Jedliśmy ją razem z krakersami, a Wiktorek na początek dostał wersję dla dzieci, tzn. na pokrojonej w kostkę kromce chleba, a później zdecydował zjadać samą pastę. Niestety, nie zdążyłam zrobić zdjęć na bloga, bo kromeczki i pasta znikały w mgnieniu oka. Pasta wyjątkowo szybka i łatwa w przygotowaniu. Przepis we wpisie.

Składniki:
200 g serka białego (proponuję "Mój Ulubiony" lub "Bieluch")
5 suszonych pomidorów w zalewie
7 listków świeżej bazylii

Przygotowanie:
1. W naczyniu do blendowania umieścić wszystkie składniki, tj. serek, pomidory i listki bazylii, a następnie zblednować. 
GOTOWE😆

Bardzo często jadamy tą pastę na śniadania. Uważam, że jest to doskonała alternatywa dla wszelkiego rodzaju smakowych serków. Pasta ma o wiele bardziej wyrazisty smak, a jeżeli użyjemy dobrej jakości białego sera i składników, to uzyskamy produkt o wiele lepszy pod względem składu niż serki znanych marek, o zawartości dodatków sięgających zaledwie kilku procent.

Brak komentarzy