Obsługiwane przez usługę Blogger.

Pasta jajeczna z awokado

U nas ostatnio królują pasty. W ten sposób wszyscy razem możemy zjeść śniadanie inne niż nasza poranna kaszka czy płatki owsiane. Ta pasta jest banalna w przygotowaniu. Nie dodaję do niej soli i pieprzu, tak aby W mógł ją zjeść, a my (dorośli 👮👯) doprawiamy sobie ją już indywidualnie na talerzach. Przepis tradycyjnie w poście. Zapraszam do lektury. 😇

Składniki:
4 jajka
1 awokado

Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.
2. Awokado wypestkować i obrać.
3. W jednym pojemniku rozgnieść widelcem wszystkie składniki, czyli jajka i awokado.


Ja serwowałam pastę ze startą rzodkiewką. W dostał wersję bez soli, a my doprawiliśmy ją sobie na kanapkach już wedle własnego uznania.

Jeśli odtworzycie pastę u siebie, koniecznie dajcie znać jak smakowało maluchom!

Brak komentarzy